Hakkımda

Fotoğrafım
istanbul, kadıköy
hayatın keyfi kendi içinde saklı ..

21 Mart 2011 Pazartesi

döngü ...

her haftaya başlarken farklı fikirler insanın kafasında olabilir bazı zamanlar. Hatta abartmadan söylüyorum; herkesin kafasında farkında olmasa bile vardır bişeyler. Habire bi "umutla" başlarsınız haftaya; sonra tak "cuma" olmuş. O aradaki günlere nolmuş kimse bilmez; bazen de aslında bilmek istemez. En kötüde bile keyifli olmayı bilenler yırtar bu durumlarda. Mesela en yakın örnek ben! :) ama kafaya takıp da diğer haftaya da bunu yansıtanların işi zordur ki yanlarında durulmaz bu tiplerin. Acaip kasarlar, sizi de bi anda kastırma moduna sokarlar. Feleğinizi şaşar, içten yanmalı motora dönersiniz. Hoş suçlu o değil; sizsinizdir. "Ey insanoğlu madem bu kadar etkileneceksin ne işin var öyle adamın yanında" der benim bilincim. Hoş bazen ben de kendime laf geçiremem o ayrı bi nokta! :)

Bu her hafta başlangıçları bir döngü gibidir. Yeni bir atılım yapmadığınız sürece döner durursunuz içinde bu çemberin. Habire keyifliyim dersiniz de o keyif de sıkar bi süre sonra. Bazen döngü değişir ama döngü işte en nihayetinde. 360 dönmeye mehil almış bir insanoğlu. Bi içince döner bünye, bi de kendini kandırmaya başlayınca.

Gözü açılansa önce 270 sonra 180 gitmeye başlar. 270 yön değiştirir ama yine bi şekil döne döne gelirsiniz 360'a. 180'e "Galileo" karşıtı bir duruşla "Dünya düz kardeşim. Git git bitmez. Sonu yok. Bi yerden yuvarlanırız herhal" der yoluna bambaşka yerleri geçerek devam eder. İşte bu noktadır ki "Galileo"nun tezinin hayata uygulamadaki eksikliği ortaya çıkar. Bazen yuvarlanmaktansa, düz gitmek iyidir. Geride bıraktıklarınla yaşamaz, yoluna devam eder, yepyeni şeyler keşfedersin. "Galileo" bi konuda haklı ama insan bazen yaşanmışlıklarını özler. Tekrar yaşamak ister. Zayıflık kötü bişey değil aslında. Sadece hayat bu zaman kayıplarını yaşamak için biraz kısa.

Ben de eskiden döner dururdum. Malum yerçekimi! Bana tek yararı olgunlaşmamı sağlamak oldu. Hala da sağlar ama öne bakmak her zaman ilginçtir ve yeni şeyler gösterir insana! Bakmıosanız bakın! geç kalınmış bir durum yok! sadece hayat kısa malum, ölmeden denemek lasım! :)

Artık dönme be insanoğlu. Zaten içerken hep beraber dönüyoruz. Bari normalde yaşamayı keyiflendir.

Önüne bak. Arkana değil. Gününü ve geleceği yaşa, dünü değil.

Keyifli olmak senin elinde, en kötü zamanda bile! ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger