Hakkımda

Fotoğrafım
istanbul, kadıköy
hayatın keyfi kendi içinde saklı ..

30 Ağustos 2012 Perşembe

bencillik ...

evet hepimizde var .. evet bende de var .. evet karşındakini üzer .. AMA farkındaysan ve düzeltmeye çalışıyorsan işte buna paha biçilmez .. yok inatla sürdürüyorsan o zaman inan sende bir sorun vardır ki çözümü sağda solda değil yine sendedir .. arada uyanmak fena fikir değil!

bencillik neden olur? kısaca maddeleyelim ..

* Kafan çalışmaz, denilenlere hırs yaparsın kendi dik kafana göre, kapanırsın içine, sadece kendi fikirlerin doğrudur. Sebep: Anlamıyorsun ki arkadaş ne deniyor. Yapacak birşey yok. Bu tür bencillik zararsız ama aptallık damgasını yediğin türdendir.

* İnadına bencillik yaparsın .. Sırf karşı tarafı hoşaf etmektir amaç .. Kırıcısındır, umursamazsındır, ileriyi düşünmezsin, nefretlik olursun .. bu da aptallık damgası yediğin türde bir bencilliktir ..

* Karşı tarafın zamanında her türlü tepesine çıkarsın sırf kendini düşünüp, yerden yere vurursun bilir bilmez, kafanın dikine gidersin, üstüne aynı şeyi karşıdaki sana yapınca yağ gibi yukarı çıkıp yine onu suçlarsın .. bu bencillik hem aptalca, hem de bilinçli yapılan tarzdandır .. en rezil bencillik türlerinden biridir .. genelde sonunda karşındakini kaybeder; üstüne de bir bardak soğuk su içersin ..

* Bilinçsiz bencillik .. en tehlikelisidir .. Sebep: Yapında vardır bencillik .. karakterin bozuktur kısaca arkadaş .. sana yapılacak tek şey bir üste olduğu gibi soğuk su içme tavsiyesidir .. AMA sen onu da anlamazsın çünkü senin yapın o suyu bile bencilce bana içirtir ..

* Sabır taşınca yapılan bencillik .. bunun haklı sebepleri de olsa en nihayetinde bencilsin kardeşim .. kendini kandırma .. pis bir insan moduna bürünüyorsun .. kimse yemiyor ..

* Hep verici bencillik .. herkese yardım eder .. her denileni yapar .. herkes tarafından da kullanılmaya açıktır .. ilginç olan bunun da bünyesinde kendini böyle tatmin ettiği için kişisel tatmin bencilliği vardır .. Kişisel tatmin = bencillik .. bazen abartır yardımlarıyla böbünür bile ki tam dayaklıktır ..

* Sevgi bencilliği .. sadece kendisinin sevmesini ister karşısındakini .. sadece onundur o kişi veya her neyse .. kimseyle paylaşmak istemez .. bazen boyut atlar sevdiği şeyle de paylaşmaz .. insanı sıkar da sıkar .. buna da gerzek tarzında bencillik diyebiliriz .. AMA zararı sadece kendinedir .. arada can sıkabilir yenilen baskıdan ..

* En ilginç bencillik .. herşeyin suçunu karşıya atan ve kendine hiç pay çıkarmayan dünya dışı yaratıklarda görmek istediğimiz bencilliktir .. bu tür sabah rahatsız kalkar; gece rahat yatar .. o kadar dengesini yitirmeye meyillidir ki her an alaksız bir noktada, alakasız bir suçlamayla karşılaşmanıza sebep olabilir .. bu türün kaybetmesi kesindir .. AMA bazen sizin de kaybetmenize sebep olabilir ..

* Her konuda kendini haklı gören bencillik .. ilginç ama eğlencelidir .. saçmaladıkça sizi eğlendirir .. eğer kafaya takmazsanız gününüz bir sirke dönebilir .. habire farklı aksyonlarla sizi sizden alır götürür .. sonra da kendi çıldırır ve yıldızı çabuk söner ..

* Becilimsi olmaya çalışan ama beceremeyen bencillik .. bu tür hırs yapar bazen bencilleşmeye çalışır ama yapısı o kadar sosyaldir ki istese de olamaz .. bencillik bile denmeyebilir ama o bencilleşme çabaları sırasında emin olun bayağı koparsınız ..

* Rahatına düşkün bencillik .. her an sadece kendi keyfini düşünen (bana en yakın olan tarz) bencilliktir .. kafasına göre takılır .. herkesi sever ama bi anda da sıkılıp başkasına kaçabilir .. aşık olursa sizi sahiplenir ama haklı sebeplerden sinirlenmeniz doğaldır ama onu dinlemelisiniz (nasıl da yumuşattım? işte bencillik :))

* Cinsel açıdan bencillik .. erkekde de kadında da anlık çıkan ve karşı tarafı uyuz eden bir bencillik türüdür .. tam böyle olaya hazırlanmışsınız; tak karşı taraf vazgeçer .. insanı anlık %1000 sinirlendiren ama sonra bir anda "koy gitsin ya!" moduna sokan şok dalgalı bencillik türüdür

Kısacası daha bir çok türü olan bir kavram olan bencillik, 2 ayaklılara özgü olup, Dünya var olana kadar tek vazgeçilmez huyumuz olacaktır. Hoş, yaşamımızdaki çoğu aksyonu da az biraz ucundan da olsa bencilliğe borçluyuz. Bencillik bile bencil arkadaş! Sömürmeden duramıyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger