Hakkımda

Fotoğrafım
istanbul, kadıköy
hayatın keyfi kendi içinde saklı ..

31 Ağustos 2012 Cuma

üzenler .. üzülenler .. üzüntüyü yenmek hakkında ..

insan öyle bir mekanizmaki hata yapmadan yaşayamaz .. veya nasıl desem karşısındakine ters gelen birşey yapmadan yaşayamaz .. normal olan da bu zaten .. hepimiz birbirimizden farklıyız .. kimse ama kimse aynı değil .. %99'a kadar tuttuğu görülmüştür ama asla %100 olmaz .. bu bağlamdadır aşağıdaki notlarım ..

evet ben de "hatasız kul olmaz uleeeennn!!! rakımı getirin" kültüründen gelen bir insanım .. çok üzmüşlüğüm, çok üzülmüşlüğüm, grup üzüntülerim, kendi kendime üzüntülerim, kısacası her türlü üzüntüm olmuştur .. ama üzüntülerin en kötüsü başka birini üzdüğün için üzülmektir. İlk başta asla anlamazsın üzdüğünü çünkü naptığının farkında değilsindir .. zamanla (iş işten geçebilir) üzüntünün senden kaynaklı olduğunu ve pek de keyifli birşey olmadığını görürsün .. kendince düzeltmeye çalışırsın ya daha da beter olur ya da anlaşılmaz veya dengesiz olursun (malum düzelteceksin ya! kendin olmaktan çıktığın çok olur .. olur yani işte! sormayın detay!) .. ama amaç genelde hep iyidir .. bazen gıcıklığına uzatıp daha da üzdüğün olmuştur .. ama inanın kötülükten değil kıllıktandır o .. karşı tarafın bişeyi de dokunmuş olabilir .. (Türküz ya karşı tarafa da bok atmazsak olmaz) .. kısacası üzüntü var arkadaş her bir zaman kaçış yok ..

beni tek düşündüren gerçekten bilerek, isteyerek, özellikle karşı tarafı üzdüğümüzü düşünmeleridir .. yok böyle birşey .. şeytanla aşna vişne değilim .. tamam tanrıyla da aram yok ama şeytan da değilim .. çoğu üzme eylemi bilinçsizdir arkadaşlar .. neymiş? BİLİNÇSİZ! bilinçlenip devam edersen işte ona küfür içerikli birçok kelime uydurulabilinir (Sayıyım mı?) ..

hatanın neresinden dönersen kar mıdır? genelde öyle gözükse de o üzüntü asla iyileşmez .. iyileşir gibi olur ama benzer bir olayda, harekette, tavırda sivilcenin patlaması gereken ucu gibi zort çıkar yine .. peki napmalı?

ÇÖZÜM: her zaman birbirini dinlemeli, dokunduğunu düşündüğünde karşı tarafa bazen susmasını bilmeli, açıksözlü olmalı, asla birşeyler saklanmamalı ve en önemlisi hep pozitif yaklaşmalı hayata .. POZİTİF YAKLAŞIM .. hayatın en önemli temeli olmalı .. bazen işe yaramaz ama hep aklın  bir köşesinde olmalı ..

ASLA üzülmeden kurtulamayacağız .. üzülme kavramı hayatımızda hep olacak .. bizlerin yapabileceği şey onu kontrol etmek .. asla ipleri ona kaptırmamak .. yeri geldiğinde haddini bildirmek .. asla ona teslim olmamak ..

VE ÜZENLER .. biliyorsanız hatanızı "ÖZÜR DİLEMEK" güzel birşeydir .. asla erdem değildir .. o nedir ya dini kural gibi sert söylemenin anlamı yok .. özür dilemek asla kişiye birşey kaybettirmez .. hatta karşı tarafı yatıştırıyosa, size inanıyorsa, samimiyetinizi gördüyse, ağzınızda çevirip sonra bir anda ısırdığınız nane şekeri gibi ferahlık verir içinize .. ama asla soğuk su içmeyin üstüne ..

ÜZÜNTÜ .. senle de yaşanırdı ama öyle bir şans pek yok .. az yaşayanlar var seni ama hep orda bi yerde gece avlanan yırtıcılar gibi sotede bekliyorsun .. biliyoruz artık .. ezberledik .. yemiyoruz .. yemiyoruz degil mi insanoğlu?

ÜZÜNTÜ .. seni bile bazen seviyoruz .. nasıl mı? işte o uzun hikaye! ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger