Hakkımda

Fotoğrafım
istanbul, kadıköy
hayatın keyfi kendi içinde saklı ..

19 Nisan 2013 Cuma

değişim üzerine ..

her zaman savunduğum bir konu vardır ki çoğu kişiye göre saçma gelen bir savunma .. insanın değişebileceği konusu .. insan değişemez diye bir kavram aslında mantıken kavram dışı .. her deneyimimiz bizi olgunlaştırır, geliştirir, bakış açımıza farklı yönler katar .. doğru .. insanın belli özellikleri asla değişmez .. değişmemeli de .. herkesi birbirinden ayıran şeylerdir kendimize has özelliklerimiz ama asla geliştiremeyiz veya ilerletemeyiz diye düşünmek çok saçma .. insanı olgunlaştıran yaşadığı iyi-kötü deneyimlerdir .. hiçbirimiz doğduğumuz gibi kalmıyoruz .. her zaman ileriye doğru yürümeye çalışıyoruz .. en azından çoğumuz böyle yapmaya çalışıyor .. yapmayanları da zaten keyifli bir hayat pek beklemiyor .. hoş bazıları kendince keyifli de geçiriyor hayatı .. illaki de ilerleyeceğim mantığına takılmıyorlar çoğu zaman .. hayatın güzel yanı bu zaten .. hepimiz farklıyız ve kimse kendi ile ilgili hesap vermek zorunda değil .. yaptıkları ile belki verebilir ama karakteri ile ilgili asla .. beğenmiyorsan çevrene almazsın olur biter .. eğer kendisi de öyle mutluysa ne ala ..

değişim hayatımızın her evresinde .. Dünya değişirken bazen biz farkına varmadan değişiyoruz .. yenilikler, değişen ortamlar, yeni insanlar, yeni kültürler tanıdıkça ister istemez değişiyor insan .. o yüzden 7'sinde neyse 70'inde de odur insan mantığına asla katılmıyorum .. değişmek isteyen değişir .. hayata ayak uyduran insan zaten farkına varmadan değişendir .. o yüzden değişmez kimse diye bir konu yok .. herkes bir zaman bir şeyleri değiştirir kendi ile ilgili .. hayattan keyif almak da bunda yatar kimi zaman ..

kimi insan da asla değişmezsin derken kendi aslında değişmiyordur .. eleştirmek güzel ama eleştirirken kişi kendine de dönüp bakmalı .. ben, sen, o .. herkes .. kimi zaman ben de unutuyorum dönüp bakmayı ama yapmalıyız .. birini eleştiriyorsak eleştirdiğimiz şeyi kendimizde de irdelemeliyiz .. laf olsun diye eleştiri yapmak bizi hiçbir yere götürmez .. götürmedi .. yerimizde sekip durduk sadece ..

hayatın en güzel yanı bazen kontrolü elimize alıp, çoğu zaman da akışına bırakabilme dürtümüzdür .. her zaman kontrol etmeye çalışmak inanın kimseye fayda getirmez .. boşuna stres, boşuna enerji sarf etmekten öteye geçmez .. hayatı bazen planlı, bazen olduğu gibi yaşamayı bilmek en güzel şeydir .. keyfini çıkartmanın da en rahat yolu ..

değişim .. herkesi ister istemez etkiler .. değişime karşı gelenler zamanla yalnız kalmakla karşı karşıya kalır .. değişime ayak uyduranlar ise daha çok fırsat bulur hayattan keyif alabilmek için .. hoş bazı yapılar değişimsiz de keyiflidir dediğim gibi ama bu insanlar azınlıktadır ki onların keyfi de ayrı bir keyiftir ..

asla unutmayın .. her zaman olduğu gibi hayatın keyfi kendi içinde saklı .. keyif almayı bilenlere ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger