Hakkımda

Fotoğrafım
istanbul, kadıköy
hayatın keyfi kendi içinde saklı ..

26 Nisan 2013 Cuma

yenilikler ..

hayatımız eğer uyuşuk ve zihin olarak kapalı değilsek her an yeniliklere açıktır .. bunu bazen biz isteriz; bazen de kendiliğinden bünye yenilikleri entegre eder yapımıza .. kendimden konuya girersem, her an yeni birşey olsun hayatta diye düşünürüm günün her saati .. hatta yenilikleri başkası için de yenilik olarak görmek hoşuma gider .. yenilik derken kafa karışmasın .. içine herşey girer .. yeni bir ev, yeni bir mekan, yeni bir iş, yeni bir aşk, yeni arkadaşlar, yeni hayat paylaşımları .. ama hep yeni olacak .. zaten hep bir şekilde yapmaya alıştığımız, vazgeçmediğimiz şeyler var hayatımızda .. önemli olan yenilere de yer olması ..

bazı şeyler eskir .. bazılarının modası geçer .. bazıları artık olmasa da olur .. işte bu anlarda yenilik kavramı devreye girer .. kişi her daim ama her daim kapılarını açık tutmalıdır kanımca yeniliklere .. kendini geliştirmenin, daha pozitif olabilmenin, eğlenenebilmenin, keyif alabilmenin bir yoludur yeniliklere açık olabilmek .. yeniliklere açık olurken, kendini geliştirebilmek de ayrıca keyiflidir .. o yeniliğe kendinden birşeyler katabilmek, kattıkların ile yenilikler ortaya koyabilmek, yenilikleri hayatına adapte ederken, insanları da buna dahil edebilmek, sevidklerinle paylaşabilmek .. hepsi insana keyif üstüne keyif katar .. mutluluk bedava ama para vermeye alışmış insanoğlu .. bedavaya alışık değil .. sıkıntı veren birşeyler olmazsa olmaz .. illaki sıkılmalıyız .. insanoğlu işte .. cins ırkız ..

hayat monoton ise, iş sıkıcı ise, birlikte olduğunuz kişi ile artık olmuyor ise alışkanlıklardan vazgeçip, yeniliklere açık olmalıdır insan .. hayatınız rahat olabilir, kazancınız çok, birlikteliğiniz sıkıntı vermiyor olabilir ancak heyecan yoksa işin içinde, yeni şeyler yaşamak, yeni paylaşımlar, yeni üretimler yok ise bence kişi yeni şeyler denemelidir .. biraz bencilce ama erkenden yaşlanmanın gereği yok .. unutmayın hayata bir kere geliyoruz .. dibine kadar keyfini yaşamalıyız elimize fırsat geçtikçe .. ertelediğimiz şeyleri ölmeden mutlaka yapmalıyız ..

unutmayın ... hayatın renkleri de kendi içinde saklı .. o renkleri çıkartabilen de keyif adamı ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger