Hakkımda

Fotoğrafım
istanbul, kadıköy
hayatın keyfi kendi içinde saklı ..

8 Temmuz 2011 Cuma

ak-kara ...

insanların en büyük özelliği hata yapmalarıdır her daim ... hayvanlar gibi dürtülerimizle değil beynimizle hareket etmeye çalıştığımız için genelde (!) hata yapma olasılığımız yüksektir .. bu özelliğimize ek olarak en göze batan diğer yanımızsa hata yapsak bile "hayır doğrusu benim yaptığım" deme özelliğimizdir .. asla hatamızı kabul etmez .. bi de üstüne "hava" kaçırırız ..

hata nedir peki? kendince iyi olduğunu düşündüğümüz şeyleri söylemek, yapmak, yaptırmak suretiyle olayın akışının içine etme durumudur .. farkına varmayız çoğu zaman, kendimizce iyilik yaptığımızı düşünürüz, hatta doğrusu bu zaten diye diretiriz ama olayın içine etmişizdir .. farkına varmamız bi 100 yıl bile alabilir .. malum hani defterler dürülecek ya öbür tarafta .. aman he ben doğruydum sakın demeyin o tarafta direk ocak moduna geçerler ..

bi de laf taşıyanlar, abartıp anlatanlar hatta olmamış şeyleri kurgulayıp arada kafa karıştırmaya çalışanlar vardır ki bunlar ne işe yarar ben de çözemedim ... ama aklıma gelen bikaç şeyden biri acaip mutsuz oldukları ve kıskançlık içinde çaresizce çırpındıklarıdır .. laf taşıyan kadar onlara inananları da çok sevdiğim söylenemez .. hoş bazen işlerine gelen lafları alehte iyi kullanırlar yırtmak için durumdan ama yine de sevmem .. seveni de hiç görmedim ..

bi de sır saklayanlar veya gerçekleri görüp de olaylar çığrından çıkılmaz hale geldiğinde hareket edenler vardır .. "ya ayıp olur karışılmaz" diye düşünürlerken bakmışlar ki bazı şeyler saçma sapan durumu bozuyor hemen atılırlar araya ve olayı bi anda çözerler .. her ne kadar karışma kısmında rahatsız olsalar da severim bu insanları .. az ve özlerdir .. sayıları her geçen gün azalmaktadır ama iyilerdir .. her zaman bir tane vardır çevrenizde aman üzmeyin adamı ..

kısacası bu dünyada ak da var kara da .. karalar mevzilerini sıklaştırsalar da akların göz alıcılığı karşısında hala galip gelemediler .. ve umarım gelemeyecekler .. ama bu ortada kalan nötrlere bağlı .. ki en kalabalık da bu nötrlerdir .. ki nötr adam da hiç sevmem ..

ak-kara .. insanoğlu .. bi adam olamadın he ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger