Hakkımda

Fotoğrafım
istanbul, kadıköy
hayatın keyfi kendi içinde saklı ..

5 Eylül 2012 Çarşamba

içki kültürü ..

herkeste az çok olan, keyifli yapınca zevk veren, dertliyken asla işe yaramayan, muhabbeti doruk noktalara çıkartan, eğlenceye renk katan, özel anların eksik olmayan bir parçacı .. içki .. iyisiyle kötüsüyle hayatın içinde olması gereken ve gerçek anlamda kültür gerektiren bir kavram .. (az çok bende de vardır o kültür .. artistim!)

içkiyle tanışmam beni tanıyanlar için bilindik bir hikayedir .. ama kısaca aile mesleği desem yeterli olur sanırım .. dededen babaya geçen bir şarap kültürüyle başlar; hayatımın sonuna kadar da zevkle bir parçam olacak kültür mirası ..

öncelikle şaraptan çok anlamam ama kendimce bir fikrim var diyip şarap kısmını kısa kesmek en iyisi yoksa şarapçı oğlu muyum yoksa düşmanı mıyım şarabın birbirine karışabilir .. ama şunu hiç atlamadan söyliyim .. çok yaşamadım ama şarapçılık harbiden iyi bir meslek, hatta yaşam biçimi .. bazen italya'da, ispanya'da veya california'da doğsam fena olmazdı derim içimden .. uçsuz bucaksız bağlar ve eski tarz bir ev hiç fena olmazdı .. tam keyif adamı işte ..

bunun dışında kronolojik olarak içkiyle bağlantımı özetliyim ..

ilk şarapla başladım .. evet .. zaten zorunlu .. ayıp ya! aile mirası ama o macera kısa sürdü .. neden? üzümü bile hala zor yiyorum belki bundan olabilir .. kısacası bana pek uymadı ama hala "buzbağ" içerim .. "papazkarası üzümü"ne bayılırım .. "öküzgözü, boğazkere, kalecikkarası" denince antenlerim oynamaya başlar .. bunlar ayrı konular .. derine girmeyelim :)

sonra klasik bira dönemi ki o bir başlarsa asla bitmez .. bir bardak buz gibi biranın hazzını ancak seks verebilir açık açık söylüyorum .. bazen kadının yerini bile alabilir .. dırdır yapmaz en basitinden ..

üniversite yıllarımı votkaya vermişliğim doğrudur .. ta ki babamın "çocuğun olmaz olm" demesine kadar .. o dönemler düşününce ve Rusların halini görünce doğru bir tesğit kanımca ..

votkalı dönemlerimde yaptığım balyozlu gecelerimi unutmadan geçemiycem (votka-cin-likör karışımı) .. benim dışımda da unutmayan bir dolu insan var o da kesin .. hala gülerek anlatırız o günleri ki kalıcı izleri de vücudumuzda mevcuttur .. ölene kadar da bizimle gelecek ..

ve final tabi ki rakı .. asla vazgeçilemez şey .. muhabbeti, dostluğu, yemesi-içmesi, eğlenmesi, keyfi bambaşka rakı .. "rakı seven kadın candır!" mantığını aşılaması için bile denenmesi gerekli bir keyif aracı .. efkarlıyken rahatlatan, keyifliyken keyfini paylaştıran, muhabbetin dibine vurduran, yemek tadımını güçlendiren yegane alkol .. sevmeyeni de var işin ilginci ama açık açık söyliyim çocukken kokusundan kaçmışlığım vardır .. şimdiyse evimde herşey biter ama asla rakı bitmez felsefesini yerleştiren, kendi kişiliği olan alkollerin en karakterlisi ..

keyif adamı seçimini yaptı .. alkol mutlaka az veya çok bir yerlerde olmalı .. keyiflerden vazgeçilmez .. ancak sonuna kadar sömürürcesine kullanılır ..

hepinize yarasın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger