Hakkımda

Fotoğrafım
istanbul, kadıköy
hayatın keyfi kendi içinde saklı ..

26 Eylül 2012 Çarşamba

kafasal devrim ..

devrim kelimesi hep hoşuma gitmiştir .. bana hep Atatürk'ü hatırlatır ki bana Atatürk'ü hatırlatmayan modern bir kavram neredeyse hiç yok .. insanın kendi içindeki devrime gelirsek olay çok daha farklı boyutlara ayrıştırılabilinir .. karakter devrimi, yaşayış devrimi, karşı cinse bakış devrimi, hayata bakışsal devrim, vs .. konu kişinin kendi içinde yaptığı devrime uyum sağlama sürecidir .. devrim kelimesi "yenilenme", "modernleşme", "farklılık yaratma" gibi kavramları içine alsa da kişinin uyum sağlaması asıl "devrim"dir kanımca .. yoksa herşey lafta sözde kalır .. kaldırmamaksa kişinin kendi elindedir ..

devrimlerin en genel çaplısıysa "kafasal devrim"dir .. herşeye bakış açımızı bir şekilde değiştirmemiz kavramı üzerine kuruludur .. büyük fedakarlıklar ve sıkıntılar içerebileceği gibi keyifli değişimleri de içerir .. ikisini dengelemek ise en dikkat çekici taraftır .. denge her zaman önemlidir .. ama dengesiz olunursa da zarar görmeden atlatılabilinir .. yeter ki pozitif olunsun ..

kafasal devrim .. kişinin geliştiğini gösteren en belirgin hareketlerden biri .. her devrim sancılarıyla olur ama sonunda mutlaka gelişime açıktır .. ama geriye gidişe sebep olursa onu da engellemek gerekli .. asla geriye gitmemeli insan .. asla geçmişiyle yaşamamalı hep önüne bakmalı .. kim ne derse desin kendi değişimini kendi yapmalı .. asla başkasına bırakmamalı ..

hayatın güzel yanı değişikliklere hazır olmaktır .. hazır değilsen hayatla sorunun vardır .. devrim kavramı insanın her zaman kafasında bir yerde olmalıdır .. yoksa asla ilerleyemez, sabit fikirleriyle kalır, zamanla içinde de yok olur gider insanoğlu .. o yüzden hep yeniliklere, değişimlere açık olmalı insan .. asla ilerlemeyi durdurmamalı .. asla devrimden vazgeçmemeli .. devrimin içindekileri özümsemeli .. devrime devrimler katmalı .. hem kendini hem çevresini hem de hayatı dahil etmeli devrime ..

asla unutmayın .. kendini yenileyen insanlar hep mutludur .. hep tatminlidir .. sabit kalanlarsa belli zevkler ile yetinir ..

olay şunu unutmamak: hayatın keyfi yine ve yine kendi içinde saklı ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger