Hakkımda

Fotoğrafım
istanbul, kadıköy
hayatın keyfi kendi içinde saklı ..

7 Eylül 2012 Cuma

kendinle barışık olma ..

çoğumuzun kendinden nefret ettiği, sıkıldığı, küfrettiği, ezik hissettiği, hatta kendini aşağıladığı, hor gördüğü, duvardan duvara vurduğu zamanlar olmuştur .. (düşündüm de benim pek olmamış! artist!!!) aslında hiç olmaması gereken bir durum olduğunu açıklamama gerek yok ama bnirkaç birşey söylemek geldi içimden ..

mesela .. kendisine saygısı olmayan bir insanın asla başkalarına saygısı olmasını beklemeyin .. saygısı varsa başkasına o insan pek normal değildir anlayacağınız .. biraz eziklik var ne yazık ki ve ne deseniz adam da olmaz .. ancak kendi uyanacak birşeylere de öyle adam olma ihtimali olabilir ..

hata yapmayan insan yoktur .. ben yapmam diyen bunu söylerken zaten yapıyordur .. önemli olan hatalardan ders çıkartmaktır; hayata küsmek değil .. bazılarımız bu küsmeyi abartıp tüm hayatımızı zehir etmemizle meşhuruzdur .. hele ki biraz takıntılıysak bittik yani .. yeme de yanında yat .. hem kendi hayatımızı, hem de çevremizdeki çoğu bize benzeyen insanın hayatı dibe vurabilir sayemizde .. çözüm .. soğuk bir duş, temiz bir uyku, pozitif düşüncelerle uyanmak .. başka da çözümü yok benden söylemesi .. hayata pozitif bakmayı öğrenicez .. başka yolu yok .. yoksa çok sıkıcı oluyoruz .. oluyorsunız arkadaş .. (ben değilim böyle! artist!!!)

en ufak şeyden bambaşka anlamlar çıkarmaya yönelik yapılar vardır çevremizde .. benim var açıkçası .. a konusuna bozulurken yanına b, c, d'yi de eklemeyi sever böyle tipler .. bazıları z'ye kadar ulaşabilme yeteneğine de sahiptir .. (şaka değil!) anlamazsınız ne demek ister? ne söyler? neden üzülür? neye bozulur? neye sinirlenir? bu insanların yapması gereken, dışarı çıkıp uzun bir yürüyüş yapmak, üstüne de buz gibi iki bira çakmak .. bakın nasıl kendinize geliyorsunuz!

bir de kendiyle acaip barışık insanlar vardır .. bu insanlarla zaman o kadar çabuk geçer ki "bi daha .. bi daha" diye haykırırsınız içinizden .. (bazen dışınızdan ;)) bu insanlar yaşam fışkırır .. hayat doludur .. yüzleri değil sadece bütün vücutları güler .. hayata renk, size fark etmemelerine rağmen kendileri enerji katarlar .. tabi ki bu insanlar da üzülür, kızar ama asla takılıp kalmazlar .. hayat devam ediyordur onlar için hep .. daha yapacak çok şey vardır .. böyle olmak genelde doğuştandır veya zamanla kazanılabilinir ama kazanmak için rahat olmak gerekir .. kasarak böyle olunmaz .. doğal akışta olunur .. bu insanlar keyif fışkırır .. size bile fışkırtır ..

daha pekçok şey söylenebilir bu konuda ama tek akılda kalması gereken her zamanki gibi "hayatın keyfi içinde saklı .."

yaşamayı sevin .. asla ama asla pes etmeyin .. kafaya değil çoğu şeyi poponuza takın ki çıkıp gidişi kolay olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger