Hakkımda

Fotoğrafım
istanbul, kadıköy
hayatın keyfi kendi içinde saklı ..

25 Eylül 2012 Salı

insan tanımak ..

insan tanımak güzel bir kavram ama kendi özel hayatında ayrı, iş hayatında apayrı bir kavram olarak değerlendirilmesi gerekilebilinir kimi zaman .. eğer yönetici isen çok daha dikkatli olmalısın .. ama herkes yönetici olamaz .. bu da ayrı konu ..

bazı yöneticiler, kişiyi tanımadan, geçmişine bakmadan, önyargılarıyla hareket edip o kişinin tüm düşüncelerini alt üst eden saçma veya tutarsız kararlar verebilmekteler .. dediğim gibi herkes yönetici olamaz .. kısa vadede iyi gördükleri şeyler uzun vadede sonları olabilir .. günü kurtarmak asla işe yaramaz .. ancak kendini kandırma ve kötü sonu ileriye atmaktan öteye geçmez ..

bunun da haricinde en önemli konu kişiyi gerçekten tanımak ve geçmişini de işin içine dahil ederek kişiden verimi sağlayabilmektir .. bunu yapabilen kişi gerçek yönetici, geri kalanı da üzgünüm ama fasa fisodur ..

hele ki profesyonel ortamda değil tam tersi amatör bir ortamda ise (bir yerlere tırmanarak gelmedi ise) o zaman ne yazık ki herşeyi tepe taklak edebilir .. bugün veya yarın illaki patlama olacak ama Türk insanı ne yazık ki son an insanıyız .. anlamamız biraz geç oluyor .. normal karşılıyorum artık .. hayat zor çoğu insana .. ama farkında değiller .. o ayrı ..

asla insanların dediklerini kale almayın .. hele ki kendi napacağını naptığını bilmeyen insanların .. uyanık olduğunu sananların .. kısa vade düşünüp göz boyayanların .. herkesi eleştirip kendisine asla dönüp bakmayanların .. kafası asla çalışmayanların .. çok konuşup az iş yapanların .. kurnazların .. arkadan konuşanların .. kötü kalpli olanların .. kısacası size uymayanların .. asla kale almayın .. alıosanız sizde bir sıkıntı var demektir ..

unutmayın hayatın keyfi kendi içinde saklı ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger